Αυτά τα Χριστούγεννα δωρίστε βιβλία στα μικρά παιδιά! (προτάσεις)

Date:

Share post:

Το βιβλίο είναι ένα διαχρονικό δώρο, πηγή γνώσης, σύντροφος στον ελεύθερο χρόνο και οδηγός για ταξίδια του μυαλού.

Η ιστοσελίδα μας επέλεξε και σας προτείνει υπέροχα βιβλία που μπορείτε να προσφέρετε ως δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα και σας τα παρουσιάζει.

1. «Μυστήριο στο Αιγαίο»

Συγγραφέας: Δήμητρα Χαραλάμπους

Εκδ. Τελεία

Ο Γιάννης είναι ένα δεκάχρονο αγόρι που βρίσκει βαρετή την ιδέα άλλης μιας καλοκαιρινής κρουαζιέρας στα νησιά του Αιγαίου. Ξεκινά απρόθυμα, λοιπόν, ακολουθώντας τους γονείς και τη μεγαλύτερη αδελφή του, για να διαπιστώσει στην πορεία πως οι διακοπές του θα αποκτήσουν, ξαφνικά, μεγάλο ενδιαφέρον. Μια ληστεία εν πλω και η απρόσμενη εμπλοκή του στη διαλεύκανση της υπόθεσης θα τον οδηγήσουν σε απίθανες περιπέτειες και ανατρεπτικές εξελίξεις.

2. «Πόσα γνωρίζω για τη Κύπρο; Η δική μου Κύπρος»

Απόδοση: Σόνια Μιλιού

Εκδ. Σοφίτα 

«Η δική μου Κύπρος» είναι ένα βιβλίο ταξίδι στο χρόνο όπου, οι μικροί φίλοι της Ιστορίας γνωρίζουν την ιστορία του νησιού μέσα από μικρά και περιεκτικά κείμενα που τα πλαισιώνει πλούσιο έγχρωμο φωτογραφικό και εικονογραφικό υλικό. Τα παιδιά μέσα από αυτό το πανέμορφο έγχρωμο σπιράλ βιβλίο, αντλούν πληροφορίες από την προιστορική εποχή μέχρι και τις μέρες μας. Επίσης τους δίνονται συνοπτικές αλλά ουσιαστικές πληροφορίες για ιστορικά γεγονότα, θρύλους και παραδόσεις κάθε γωνιάς της Κύπρου. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα μνημεία και τις αρχαιότητες του τόπου μας όπως επίσης και τις μοναδικές φυσικές του ομορφιές. Για παιδιά δημοτικού.

3. «Μια Νεράιδα στο Δασάκι»

Συγγραφέας: Αντώνης Κατσαρός

Εκδ. Ευγνώμων

Το 1974, άνθρωποι από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Κύπρου ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Αττίλα. Η οικογένεια της Αγγελικής βρήκε προστασία στο Δασάκι της Άχνας. Εκεί θα γνωρίσει τη νεράιδα του δάσους, που θα δώσει στην Αγγελική μία σημαντική αποστολή και θα την βοηθήσει μαζί με τα άλλα παιδιά να μην χάσουν την παιδικότητά τους. Παρά τον πόνο της απώλειας, οι κάτοικοι του καταυλισμού με την πίστη τους στον Θεό, τόλμη και αυτοπεποίθηση, καταφέρνουν να ορθοποδήσουν και να αναγεννηθούν!

Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους βασισμένο σε αληθινές ιστορίες, που ξυπνάει αναμνήσεις από τις δύσκολες ημέρες που πέρασε ο τόπος μας.

4. «Το χαμένο παπούτσι»

Συγγραφέας: Αίγλη Χατζηδημητρίου

Εκδ.Τελεία 

Ένα παπούτσι… Ένα παλιό, φαγωμένο παπούτσι με σχισμένη σόλα. Άραγε σε ποιον να ανήκει;Άραγε ποια να είναι η ιστορία του;Ο Αμίρ αναγκασμένος να ζητιανεύει στους δρόμους μιας μεγάλης πόλης, γίνεται μάρτυρας μιας ληστείας σε κοσμηματοπωλείο.Ξαφνικά βρίσκεται μ’ ένα αντικείμενο ανυπολόγιστης αξίας στην τσέπη. Θα καταφέρει να ξεφύγει από τους δύο θεότρελους ληστές ή θα βρει τον μπελά του;

5. «Η πεταλούδα και η σταγόνα»

Συγγραφέας: Λίτσα Στυλιανού

Εκδ. Ευγνώμων

Η μικρή πεταλούδα δυσκολεύεται να συνηθίσει τις αλλαγές στο σώμα της και στον τρόπο ζωής της… μέχρι που συναντά ένα τριαντάφυλλο και τη βάζει σε σκέψεις.

Ο διάλογός τους θα την οδηγήσει σ’ ένα εσωτερικό ταξίδι, μέσα από το οποίο θα βρει απαντήσεις και θα κάνει μια καινούρια φίλη… που ακόμα κι αν δεν τη βλέπει πάντα, θα ξέρει πως είναι εκεί!

6. «Είσαι Αστέρι»

Συγγραφέας: Σάντρα Ελευθερίου

Εκδ. Μεταίχμιο

Είσαι ΑΣΤΕΡΙ!!! Αυτό μου λένε όλοι! Δηλαδή όχι ακριβώς όλοι… Γιατί ενώ η γιαγιά είπε πως έχω αγγελική φωνή, ο δάσκαλος με έδιωξε από τη χορωδία! Κι ενώ η κυρία Άννα μού είπε πως έχω αστέρι στη ζωγραφική, ο διευθυντής της γκαλερί δεν έδειξε καθόλου ενδιαφέρον για τον πίνακά μου… Μήπως ΔΕΝ είμαι αστέρι τελικά; Κι αν δε βρω ποτέ το δικό μου αστέρι;

7. «Ουρανοσυσσωρευτής»

Συγγραφέας: Βάσω Παναγή

Εκδ. Ευγνώμων

Τι θα συνέβαινε αν ο ουρανός στη δική σου «πόλη»  ξεθώριαζε για πάντα;

«Αλήθεια, μπορεί κανείς να φτιάξει ουρανό; Τι είναι ο ουρανός, εξάλλου, φαγητό για να τον μαγειρέψεις; Κι αν ναι, πώς μπορεί κανείς να φτιάξει ουρανό;», ρώτησε η Εμμέλεια.

«Δες τα σύννεφα, με την καρδιά σου, θαρρετά

και στείλε την ευχή σου όσο πιο ψηλά.

Η απάντηση είναι μόνο ήχοι εφτά.

Να το συλλαβίσεις, να το σιγοτραγουδήσεις, να τ’ ονειροπολήσεις

κι απάντηση θα ‘ρθει σιμά, σιωπηλά.

Χρειάζεσαι τρία στοιχεία και μια μαγική μηχανή»,  ψιθύρισαν τα φύλλα.

Μια ιστορία φανταστική… σχεδόν πραγματική… για ένα κορίτσι, ένα δέντρο και  μια μηχανή, που στοιχεία μαγικά ανακατεύει και φτιάχνει ουρανό! Είναι όμως αυτό αρκετό;

Ένα παραμύθι για τη γιατρειά, τη δύναμη της  θέλησης,  τα όνειρα και την αγάπη.

8. «Πέντε ευχές και ένα αστέρι»

Συγγραφέας: Φυτούλα Βακανά

Εκδ. Τελεία

Τη νύχτα που ο ουρανός βρέχει αστέρια, ο Ηλίας την περνάει μαζί με τους αγαπημένους του. Όταν έρχεται, όμως, η στιγμή για να κάνει την δική του ευχή, δυσκολεύεται να διαλέξει την ιδανική. Θα μπορέσει ένα και μόνο αστέρι να κάνει πέντε ευχές πραγματικότητα;

9. «Ένας μονόκερος… χωρίς κέρατο!»

Συγγραφέας: Ελένη Έκτορος

Εκδ. Ευγνώμων

Ζωηρά χρώματα, γλυκιές ευωδιές, χαρούμενα ζουζουνίσματα, γαλήνια κελαρύσματα, ηχηρά χλιμιντρίσματα, νεραϊδένια γεύση τριαντάφυλλου, αλλά και ξινή μαγισσοξορκίλα συνθέτουν το σκηνικό μιας ονειρεμένης κοιλάδας.

Σε αυτή ζούσε μια αγέλη πολλών και διαφορετικών μονόκερων. Δύο βουνά ορθώνονταν στα πλαϊνά της κοιλάδας. Το ένα κατάξερο και το άλλο ολάνθιστο. Στο πρώτο ζούσαν οι ζηλόφθονες μάγισσες και στο δεύτερο οι συμπονετικές νεράιδες.

Ένα ξόρκι των μοχθηρών μαγισσών θα σκορπίσει την αναστάτωση. Ένας μονόκερος χωρίς κέρατο θα γεννηθεί!

Πώς άραγε θα αντιμετωπίσουν οι άλλοι μονόκεροι το νέο μέλος της κοινότητάς τους; Ποια βοήθεια θα προσφέρουν οι καλές νεράιδες;

Ένα συναρπαστικό παραμύθι με όμορφα μηνύματα που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να το διαβάζουν ξανά και ξανά. Και φυσικά, δεν θα χορταίνουν να απολαμβάνουν τις νεραϊδένιες εικόνες του που μοιάζουν αληθινές!

spot_img

Related articles

5 προτάσεις κλασικής λογοτεχνίας Ρώσων συγγραφέων

Επιλέγουμε βιβλία Ρώσων συγγραφέων που είναι κλασικά στο είδος τους και πρέπει να υπάρχουν στις βιβλιοθήκες μας: 1. Πόλεμος...

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ: Ραδιοφωνική εκπομπή αφιερωμένη στο Βιβλίο, τη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό

Ο Ανδρέας Καπανδρέου και η Μαρία Κούβαρου φιλοξενούν συγγραφείς και ανθρώπους του πολιτισμού. Παρουσιάζουν γνωστά βιβλία και σχολιάζουν...

Έκο: “Είναι ανόητο να πιστεύει κανείς ότι πρέπει να διαβάζει όλα τα βιβλία που αγοράζει”

Ο Ουμπέρτο Έκο, ο οποίος είχε στην κατοχή του 50.000 βιβλία, είχε να πει τα εξής για τις...

Τριάντα τρία & τρία [33+3]: ποιητική συλλογή της Μαρίας Κούβαρου

«Τριάντα τρία και τρία» ονομάζεται η νέα συλλογή ποιημάτων της Μαρίας Κούβαρου που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κενό...