Αλεξία Καλογεροπούλου: Δελτίο θυέλλης

Date:

Share post:

Δελτίο θυέλλης: Νέα κυκλοφορία

Δυο χρόνια μετά την τελευταία της ποιητική συλλογή Μεθεόρτια έθιμα (εκδ. 24γράμματα), η Αλεξία Καλογεροπούλου επιστρέφει με το δελτίο θυέλλης, μια ποιητική σύνθεση, ένα εκτενές ποίημα 30 περίπου σελίδων, που βουτά βαθιά στην ουσία των πραγμάτων, αντλώντας έμπνευση από το σήμερα. 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24γράμματα. Το εξώφυλλο έχει σχεδιάσει και επιμεληθεί η Ιωάννα Βελλισάρη. 

Πληροφορίες

Τίτλος: δελτίο θυέλλης

Συγγραφέας: Αλεξία Καλογεροπούλου

Είδος: Ποίηση 

Εκδόσεις 24γράμματα

Δεκέμβριος 2022

Σελίδες: 38

ISBN: 978-618-201-550-6

Λίγα λόγια για την Αλεξία Καλογεροπούλου

Η Αλεξία Καλογεροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και συνέχισε με άριστα τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στις Πολιτισμικές Σπουδές και την Ανθρώπινη Επικοινωνία. Το 2014 δημιούργησε τον ιστότοπο για τα βιβλία, τις τέχνες και τις ιδέες BookSitting (booksitting.gr). Έχει εκδώσει το βιβλίο Είσαι το κάρμα μου (Allegro/Εμπειρία εκδοτική), ενώ από τις εκδόσεις 24γράμματα κυκλοφορούν οι ποιητικές συλλογές της Λέξεις στην άμμο (2019) και Μεθεόρτια έθιμα (2020).  Έργα της έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και συλλογικούς τόμους, ανάμεσά τους η συλλογή διηγημάτων και αφηγημάτων Συνομιλίες με τα πρόσωπα του 1821 (2021) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24γράμματα σε επιμέλειά της. Εργάζεται ως δημοσιογράφος, εκπαιδεύτρια ενηλίκων και ερευνήτρια στο πεδίο των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.

spot_img

Related articles

Παρουσίαση βιβλίου Λάκη Αργυρού “Εσύ για σένα”

Ο συγγραφέας Λάκης Αργυρού παρουσιάζει το βιβλίο του "Εσύ για σένα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευγνώμων. Πληροφορίες:

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γρηγόριου Βασιλειάδη στη Λευκωσία

Οι εκδόσεις iWrite και ο συγγραφέας Γρηγόριος Βασιλειάδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου, με τίτλο...

Harry Potter: Έρχεται τηλεοπτική σειρά, δείτε το πρώτο teaser

Είναι πλέον επίσημο: Έρχεται η τηλεοπτική σειρά του Harry Potter που εδώ και καιρό ακούγεται ότι βρίσκεται στα...

Νέα έκδοση: Μιχάλης Φωτίου – Όταν οι ορίζοντες στενεύουν

Το βιβλίο του Μιχάλη Φωτίου «Όταν οι ορίζοντες στενεύουν» παρουσιάζουν οι εκδόσεις Ανώνυμο. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ "ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ...