Χάινριχ Χόφμαν: Ο Πετρομαλλιάς (σε μετάφραση Χάρη Ιωσήφ)

Date:

Share post:

Το πολυδιαβασμένο παιδικό βιβλίο «Ο Πετρομαλλιάς» του Χάινριχ Χόφμαν, κυκλοφόρησε ξανά σε νέα μετάφραση από τον Χάρη Ιωσήφ.

Αναλυτικά:

«Ν έ α κ υ κ λ ο φ ο ρ ί α

Ο τρομερός «Πετρομαλλιάς» κατέφτασε!

Το πιο πολυδιαβασμένο παιδικό βιβλίο στην Ευρώπη!

Σε νέα μετάφραση του Χάρη Ιωσήφ, εγκαινιάζοντας τη σειρά κλασικής εικονογραφημένης παιδικής λογοτεχνίας «Η ωραία Περισπωμένη».

Τα μακρινά Χριστούγεννα του 1844 ο γιατρός Χάινριχ Χόφμαν, απογοητευμένος από τα παιδικά βιβλία της εποχής, αποφάσισε να γράψει το δικό του ως δώρο για τις γιορτές στον τρίχρονο γιο του. Έτσι προέκυψε ο διάσημος «Πετρομαλλιάς», κλασικό έργο της παιδικής λογοτεχνίας, ακριβώς όπως τα παραμύθια των Αδερφών Γκριμ, του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, του Σαρλ Περώ, όπως ο «Πινόκιο» ή η «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», και σίγουρα το πιο επιδραστικό του 19ου αιώνα χάρη στην παιδευτική του πρόθεση μέσα από «αστείες ιστορίες και κωμικές εικόνες». Η εκατοστή έκδοση του έργου εμφανίστηκε ήδη από το 1876, σήμερα αριθμεί περισσότερες από 700, ενώ έχει μεταφραστεί σε πάνω από 40 γλώσσες. Στη Φρανκφούρτη υπάρχει ακόμα και μουσείο αφιερωμένο στον συγγραφέα και τον ήρωά του».

spot_img

Related articles

Παρουσίαση βιβλίου Λάκη Αργυρού “Εσύ για σένα”

Ο συγγραφέας Λάκης Αργυρού παρουσιάζει το βιβλίο του "Εσύ για σένα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευγνώμων. Πληροφορίες:

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γρηγόριου Βασιλειάδη στη Λευκωσία

Οι εκδόσεις iWrite και ο συγγραφέας Γρηγόριος Βασιλειάδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου, με τίτλο...

Harry Potter: Έρχεται τηλεοπτική σειρά, δείτε το πρώτο teaser

Είναι πλέον επίσημο: Έρχεται η τηλεοπτική σειρά του Harry Potter που εδώ και καιρό ακούγεται ότι βρίσκεται στα...

Νέα έκδοση: Μιχάλης Φωτίου – Όταν οι ορίζοντες στενεύουν

Το βιβλίο του Μιχάλη Φωτίου «Όταν οι ορίζοντες στενεύουν» παρουσιάζουν οι εκδόσεις Ανώνυμο. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ "ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ...