Χάινριχ Χόφμαν: Ο Πετρομαλλιάς (σε μετάφραση Χάρη Ιωσήφ)

Date:

Share post:

Το πολυδιαβασμένο παιδικό βιβλίο «Ο Πετρομαλλιάς» του Χάινριχ Χόφμαν, κυκλοφόρησε ξανά σε νέα μετάφραση από τον Χάρη Ιωσήφ.

Αναλυτικά:

«Ν έ α κ υ κ λ ο φ ο ρ ί α

Ο τρομερός «Πετρομαλλιάς» κατέφτασε!

Το πιο πολυδιαβασμένο παιδικό βιβλίο στην Ευρώπη!

Σε νέα μετάφραση του Χάρη Ιωσήφ, εγκαινιάζοντας τη σειρά κλασικής εικονογραφημένης παιδικής λογοτεχνίας «Η ωραία Περισπωμένη».

Τα μακρινά Χριστούγεννα του 1844 ο γιατρός Χάινριχ Χόφμαν, απογοητευμένος από τα παιδικά βιβλία της εποχής, αποφάσισε να γράψει το δικό του ως δώρο για τις γιορτές στον τρίχρονο γιο του. Έτσι προέκυψε ο διάσημος «Πετρομαλλιάς», κλασικό έργο της παιδικής λογοτεχνίας, ακριβώς όπως τα παραμύθια των Αδερφών Γκριμ, του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, του Σαρλ Περώ, όπως ο «Πινόκιο» ή η «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», και σίγουρα το πιο επιδραστικό του 19ου αιώνα χάρη στην παιδευτική του πρόθεση μέσα από «αστείες ιστορίες και κωμικές εικόνες». Η εκατοστή έκδοση του έργου εμφανίστηκε ήδη από το 1876, σήμερα αριθμεί περισσότερες από 700, ενώ έχει μεταφραστεί σε πάνω από 40 γλώσσες. Στη Φρανκφούρτη υπάρχει ακόμα και μουσείο αφιερωμένο στον συγγραφέα και τον ήρωά του».

spot_img

Related articles

5 προτάσεις κλασικής λογοτεχνίας Ρώσων συγγραφέων

Επιλέγουμε βιβλία Ρώσων συγγραφέων που είναι κλασικά στο είδος τους και πρέπει να υπάρχουν στις βιβλιοθήκες μας: 1. Πόλεμος...

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ: Ραδιοφωνική εκπομπή αφιερωμένη στο Βιβλίο, τη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό

Ο Ανδρέας Καπανδρέου και η Μαρία Κούβαρου φιλοξενούν συγγραφείς και ανθρώπους του πολιτισμού. Παρουσιάζουν γνωστά βιβλία και σχολιάζουν...

Έκο: “Είναι ανόητο να πιστεύει κανείς ότι πρέπει να διαβάζει όλα τα βιβλία που αγοράζει”

Ο Ουμπέρτο Έκο, ο οποίος είχε στην κατοχή του 50.000 βιβλία, είχε να πει τα εξής για τις...

Τριάντα τρία & τρία [33+3]: ποιητική συλλογή της Μαρίας Κούβαρου

«Τριάντα τρία και τρία» ονομάζεται η νέα συλλογή ποιημάτων της Μαρίας Κούβαρου που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κενό...