Έκθεση του Ανδρέα Ι. Μακρίδη στην Γκλόρια

Date:

Share post:

Η Γκαλερί Γκλόρια αρχίζει τη νέα χρονιά με την έκθεση του Ανδρέα Ίωνα Μακρίδη η οποία φέρει τον τίτλο «The Primary», από την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.  

Αυτή είναι η πρώτη έκθεση του καλλιτέχνη, οι πίνακες του οποίου χαρακτηρίζονται από ζωηρά χρώματα, τα οποία, μέσα από μια εκρηκτική και δυνατή εικόνα, σχηματίζουν μια αφηρημένη εικονογραφία που εκφράζει τον εσωτερικό συναισθηματικό του κόσμο.

Μιλώντας για το έργο του αναφέρει ο καλλιτέχνης: «Μερικές φορές, χρησιμοποιώ στα έργα μου γεωμετρικά σχήματα για να συμβολίσω τη δομή και την τάξη, αλλά πιο συχνά μου αρέσει να εξερευνώ τον φυσικό κόσμο μέσω της χρήσης βιομορφικών σχημάτων, τα οποία κατά τη γνώμη μου αντικατοπτρίζουν τη σύνδεση μεταξύ του ανθρώπινου υποσυνείδητου και της πραγματικότητας με μεγαλύτερη ακρίβεια. Αναμένω ότι οι πολύχρωμες φόρμες, η υφή και η ενέργεια που εκπέμπει ο κάθε πίνακας, προκαλούν μια συναισθηματική αντίδραση στους θεατές που δημιουργεί μια εννοιολογική σύνδεση μεταξύ των θεατών και του πίνακα».

Όπως εξηγεί ο καλλιτέχνης μέσα από τους πίνακές του προσπαθεί να οδηγήσει τους θεατές στο να επεξεργαστούν ανταγωνιστικές εικόνες και να περιπλανηθούν μέσα σε έναν παράξενο κόσμο και να αντιμετωπίσουν το άγνωστο. «Η ερμηνεία κάθε εικόνας μεταβάλλεται συνεχώς και εναπόκειται στους θεατές να ερμηνεύσουν τις διάφορες σκηνές και να βρουν το δικό τους προσωπικό νόημα σε κάθε πίνακα. Δεν υπάρχει μια μοναδική σωστή ερμηνεία για κάθε πίνακα, επειδή τα διάφορα στοιχεία του πίνακα τραβούν την προσοχή σε διαφορετικές ανταγωνιστικές κατευθύνσεις, καθιστώντας δύσκολο για το μυαλό να εστιάσει σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο για αρκετό χρόνο ώστε να το κατανοήσει, αναγκάζοντας τον θεατή να παραδοθεί τελικά σε αυτή τη σύγχυση και να την αποδεχτεί ως αναπόσπαστο μέρος των συναισθημάτων που του προκαλεί ο πίνακας».

  • Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου την Τρίτη 10 Ιανουαρίου στις 7μ.μ. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 30 Ιανουάριου. Γκαλερί Γκλόρια (22762605). Δευτέρα 5.30 – 8.00 μ.μ., Τρίτη – Παρασκευή 10.30-12.45 π.μ. και 5.30 – 8.00 μ.μ. και Σάββατο 10.30-12.45 μ.μ.

Ο Ανδρέας Ίωνας Μακρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1999. Το ενδιαφέρον του για την τέχνη ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Σπούδασε Conceptual Design με κατεύθυνση το σχέδιο μόδας στο Πανεπιστήμιο De Montfort, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του, πειραματίστηκε με χρώματα, γυαλί, μέταλλο, ρούχα, κοσμήματα και άλλα υλικά και απέκτησε εμπιστοσύνη στις δεξιότητες που απαιτούνται και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να επεξεργαστεί και να μεταμορφώσει έναν καμβά και άλλες πρώτες ύλες σε έργα τέχνης.

spot_img

Related articles

Παρουσίαση βιβλίου Λάκη Αργυρού “Εσύ για σένα”

Ο συγγραφέας Λάκης Αργυρού παρουσιάζει το βιβλίο του "Εσύ για σένα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευγνώμων. Πληροφορίες:

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γρηγόριου Βασιλειάδη στη Λευκωσία

Οι εκδόσεις iWrite και ο συγγραφέας Γρηγόριος Βασιλειάδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου, με τίτλο...

Harry Potter: Έρχεται τηλεοπτική σειρά, δείτε το πρώτο teaser

Είναι πλέον επίσημο: Έρχεται η τηλεοπτική σειρά του Harry Potter που εδώ και καιρό ακούγεται ότι βρίσκεται στα...

Νέα έκδοση: Μιχάλης Φωτίου – Όταν οι ορίζοντες στενεύουν

Το βιβλίο του Μιχάλη Φωτίου «Όταν οι ορίζοντες στενεύουν» παρουσιάζουν οι εκδόσεις Ανώνυμο. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ "ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ...