Έρχεται η απονομή των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας

Date:

Share post:

Στις 12 Δεκεμβρίου η μεγαλύτερη γιορτή της λογοτεχνίας

Τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, την ανώτατη διάκριση που αποδίδεται σε λογοτέχνες από το κυπριακό κράτος, θα απονείμει σε ειδική τελετή στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιάννης Τουμαζής.

Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης γιορτής της λογοτεχνίας θα δοθούν τα Βραβεία Ποίησης, Μυθιστορήματος, Διηγήματος/Νουβέλας, Μελέτης (Μονογραφίας)/Δοκιμίου, Νέου Λογοτέχνη, Λογοτεχνίας για Μικρά Παιδιά, Λογοτεχνίας για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους, καθώς και το Βραβείο Εικονογράφησης Λογοτεχνικού Βιβλίου για Παιδιά και Εφήβους.

Τα Βραβεία Λογοτεχνίας αποτελούν τον μακροβιότερο θεσμό διαγωνιστικού χαρακτήρα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών, που εισήγαγε το 1968 η νεοσύστατη τότε Μορφωτική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, με στόχο την ανάπτυξη της λογοτεχνίας στην Κύπρο, σε συνδυασμό με την προβολή της ταυτότητας και του πολιτισμού μας.

Περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες της εισβολής και των μετέπειτα δύσκολων χρόνων της προσφυγιάς, συνεχίζουν να τιμούν αδιάληπτα τα έργα και τους συγγραφείς που ξεχωρίζουν κάθε χρόνο, μεταδίδοντας το μήνυμα ότι το βιβλίο μπορεί να φωτίσει, να ελευθερώσει και να μορφώσει.

Τα φετινά Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας αφορούν τις εκδόσεις 2021 και απευθύνονται σε λογοτέχνες που ζουν στην Κύπρο και γράφουν στην ελληνική γλώσσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη του θεσμού έχουν βραβευτεί περισσότερες από 300 εκδόσεις.

Το πρόγραμμα της Τελετής Απονομής των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας περιλαμβάνει:

1) Μουσική εισαγωγή από κλιμάκιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου.

2) Ομιλία από τον Υφυπουργό Πολιτισμού, κ. Γιάννη Τουμαζή.

3) Ανάγνωση σκεπτικών βράβευσης

4) Επίδοση βραβείων από τον Υφυπουργό Πολιτισμού, κ. Γιάννη Τουμαζή.

5) Αντιφωνήσεις από τους βραβευθέντες, εναλλασσόμενες με την προβολή σύντομων ταινιών κινητικής τυπογραφίας με αποσπάσματα των τιμώμενων έργων.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ μετά το πέρας της Τελετής θα ακολουθήσει δεξίωση.

Photo 2.jpg

spot_img

Related articles

Παρουσίαση βιβλίου Λάκη Αργυρού “Εσύ για σένα”

Ο συγγραφέας Λάκης Αργυρού παρουσιάζει το βιβλίο του "Εσύ για σένα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευγνώμων. Πληροφορίες:

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γρηγόριου Βασιλειάδη στη Λευκωσία

Οι εκδόσεις iWrite και ο συγγραφέας Γρηγόριος Βασιλειάδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου, με τίτλο...

Harry Potter: Έρχεται τηλεοπτική σειρά, δείτε το πρώτο teaser

Είναι πλέον επίσημο: Έρχεται η τηλεοπτική σειρά του Harry Potter που εδώ και καιρό ακούγεται ότι βρίσκεται στα...

Νέα έκδοση: Μιχάλης Φωτίου – Όταν οι ορίζοντες στενεύουν

Το βιβλίο του Μιχάλη Φωτίου «Όταν οι ορίζοντες στενεύουν» παρουσιάζουν οι εκδόσεις Ανώνυμο. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ "ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ...