Η Κίρκη γίνεται σειρά από το HBO!

Date:

Share post:

To ΗΒΟ αποφάσισε να μετατρέψει σε σειρά το βιβλίο «Κίρκη» της Madeline Miller, το οποίο διηγείται με ένα πιο μοντέρνο τρόπο την ιστορία της μάγισσας Κίρκης και μεταφέρει τα γεγονότα της Οδύσσειας από την γυναικεία πλευρά.

Υπεύθυνοι είναι οι Rick Jaffa και Amanda Silver των Planet of the Apes και Jurassic World και θα προβληθεί από την νεοσύστατη streaming υπηρεσία HBO Max μετά το 2020.

Η περιγραφή του βιβλίου αναφέρει: «Στο σπίτι του Ήλιου, θεού του ήλιου και ισχυρότερου των Τιτάνων, γεννιέται μια κόρη. Η Κίρκη είναι ένα παράξενο παιδί – όχι ισχυρό, όπως ο πατέρας της, ούτε δελεαστικά σαγηνευτικό όπως η μητέρα της. Γυρίζοντας στον κόσμο των θνητών για συντροφικότητα, ανακαλύπτει ότι κατέχει δύναμη – τη δύναμη της μαγείας, η οποία μπορεί να μετατρέψει τους αντιπάλους της σε τέρατα και να απειλήσει τους ίδιους τους θεούς.

Απειλημένος, ο Δίας την εκδιώκει σε ένα ερημικό νησί, όπου ακονίζει την απόκρυφη τέχνη της, δαμάζει άγρια ​​θηρία και διασχίζει μονοπάτια με πολλές από τις πιο διάσημες μορφές σε όλη τη μυθολογία, όπως ο Μινώταυρος, ο Δαίδαλος ο καταδικασμένος γιος του Ίκαρου, η δολοφονική Μήδεια, και, φυσικά, ο Οδυσσέας.

Υπάρχει, όμως, και κίνδυνος για μια γυναίκα που στέκεται μόνη της, και η Κίρκη τραβάει άθελα της την οργή τόσο των ανδρών όσο και των θεών, που τελικά βρέθηκε ενάντια σε έναν από τους πιο τρομακτικούς και εκδικητικούς από τους Ολύμπιους Θεούς. Για να προστατέψει αυτό που της αρέσει περισσότερο, η Κίρκη πρέπει να καλέσει όλη της τη δύναμη και να επιλέξει, για πάντα, αν ανήκει στους θεούς από τους οποίους γεννήθηκε ή στους θνητούς τους οποίους έχει αγαπήσει».

spot_img

Related articles

5 προτάσεις κλασικής λογοτεχνίας Ρώσων συγγραφέων

Επιλέγουμε βιβλία Ρώσων συγγραφέων που είναι κλασικά στο είδος τους και πρέπει να υπάρχουν στις βιβλιοθήκες μας: 1. Πόλεμος...

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ: Ραδιοφωνική εκπομπή αφιερωμένη στο Βιβλίο, τη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό

Ο Ανδρέας Καπανδρέου και η Μαρία Κούβαρου φιλοξενούν συγγραφείς και ανθρώπους του πολιτισμού. Παρουσιάζουν γνωστά βιβλία και σχολιάζουν...

Έκο: “Είναι ανόητο να πιστεύει κανείς ότι πρέπει να διαβάζει όλα τα βιβλία που αγοράζει”

Ο Ουμπέρτο Έκο, ο οποίος είχε στην κατοχή του 50.000 βιβλία, είχε να πει τα εξής για τις...

Τριάντα τρία & τρία [33+3]: ποιητική συλλογή της Μαρίας Κούβαρου

«Τριάντα τρία και τρία» ονομάζεται η νέα συλλογή ποιημάτων της Μαρίας Κούβαρου που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κενό...