Κοράκι σε άλικο φόντο

Date:

Share post:

Η φαντασία στα καλύτερα της! Ίσως ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια από Έλληνα συγγραφέα του φανταστικού. Γραμμένο με τέτοιο τρόπο που, παρά το γεγονός πως διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό περιβάλλον, ο αναγνώστης μπαίνει εύκολα στο «ζουμί» του και σχηματίζει στο μυαλό του τον κόσμο που έχει χτιστεί γι αυτόν.

Στο πρώτο μέρος της σειράς «Οι γιοί της στάχτης» του Ελευθέριου Κεραμίδα, παρακολουθούμε την ιστορία τριών ανδρών στην προσπάθεια τους να πετύχουν τους σκοπούς τους. Δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, όμως όσο προχωρά το βιβλίο, οι ιστορίες τους συγκλίνουν. Ένα βιβλίο γεμάτο δολοπλοκίες, ενέδρες, κατασκοπείες και πισώπλατα μαχαιρώματα.

Το ατού του βιβλίου, είναι η κοσμοπλασία του, η οποία θυμίζει κάτι περισσότερο από έντονα την Ελλάδα, και κυρίως την Ελλάδα των βυζαντινών χρόνων. Παράλληλα όμως είναι ένας φανταστικός κόσμος, βγαλμένος από το μυαλό του συγγραφέα. Ο κατατοπιστικός χάρτης στην αρχή του βιβλίου είναι οδηγός για τον αναγνώστη, που θα ανατρέξει σε αυτόν αρκετές φορές για να παρακολουθεί την ιστορία.

Για όσους γνωρίζουν τον Ελευθέριο Κεραμίδα, γνωρίζουν πολύ καλά και τον τρόπο γραφής του. Τον συναρπαστικό χειρισμό της γλώσσας, τις περιγραφές του και τους χαρακτηρισμούς του. Όλα αυτά θα τα συναντήσετε σε αφθονία στο βιβλίο του, ενώ για όσους δεν έτυχε να τον διαβάσετε στο παρελθόν, κάντε το και νομίζω πως θα με θυμηθείτε…

Η ιστορία συνεχίζεται στο δεύτερο βιβλίο των Γιων της Στάχτης που κυκλοφορεί με τίτλο «Βέλη και κρόκινες φλόγες» για το οποίο θα αναφερθούμε σε επόμενο κείμενο. Θα κλείσω αυτό το κείμενο όπως άρχισε: Το «Κοράκι» του Κεραμίδα είναι ένα από τα κορυφαία και σημαντικότερα βιβλία του Ελληνικού Φανταστικού!

spot_img

Related articles

Παρουσίαση βιβλίου Λάκη Αργυρού “Εσύ για σένα”

Ο συγγραφέας Λάκης Αργυρού παρουσιάζει το βιβλίο του "Εσύ για σένα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευγνώμων. Πληροφορίες:

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γρηγόριου Βασιλειάδη στη Λευκωσία

Οι εκδόσεις iWrite και ο συγγραφέας Γρηγόριος Βασιλειάδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου, με τίτλο...

Harry Potter: Έρχεται τηλεοπτική σειρά, δείτε το πρώτο teaser

Είναι πλέον επίσημο: Έρχεται η τηλεοπτική σειρά του Harry Potter που εδώ και καιρό ακούγεται ότι βρίσκεται στα...

Νέα έκδοση: Μιχάλης Φωτίου – Όταν οι ορίζοντες στενεύουν

Το βιβλίο του Μιχάλη Φωτίου «Όταν οι ορίζοντες στενεύουν» παρουσιάζουν οι εκδόσεις Ανώνυμο. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ "ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ...