Κριτική: «Δούρειος Ίππος» – Κώστας Κρομμύδας

Date:

Share post:

Η πρώτη μου «γνωριμία» με έναν συγγραφέα, ειδικά όταν αυτός έχει ένα μεγάλο συγγραφικό έργο πίσω του, τυχαίνει να είναι… ιδιαίτερη για εμένα, που συνήθως είτε θα με κερδίσει, είτε θα με «χάσει». Το «Δούρειος Ίππος» του Κώστα Κρομμύδα ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

Τον συγγραφέα ως όνομα φυσικά και τον γνώριζα, μάλιστα είχα κάνει δώρο στη σύζυγό μου ένα από τα προηγούμενα βιβλία του, διαβάζοντας το οπισθόφυλλο το οποίο έδειχνε πως θα ήταν μία πολύ καλή επιλογή (όπως και αποδείχθηκε). Είπα λοιπόν να διαβάσω τον «Δούρειο Ίππο», μία επιλογή εντελώς τυχαία, βασισμένη στο γεγονός πως είναι η τελευταία δουλειά του, αλλά και από τον τίτλο του βιβλίου.

Και η «τύχη» με έφερε αντιμέτωπο με ένα κατασκοπικό μυθιστόρημα, με μία υπέροχη πλοκή, γεμάτη από ανατροπές και εκπλήξεις. Μία δύσκολη και σημαντική αποστολή πρέπει να φέρει εις πέρας μία κατάσκοπος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ελλάδας, ώστε να… προλάβει τις «ορέξεις» των Τούρκων.

Θέλω να τονίσω την έρευνα που έχει κάνει ο συγγραφέας για την συγγραφή του βιβλίου, ενώ όπως αναφέρει και ο ίδιος είναι βασισμένο στη ζωή του Βασίλη Γιαννόπουλου, την οποία μάλιστα μας ωθεί να μάθουμε περισσότερα αφού διαβάσουμε τον «Δούρειο Ίππο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η κριτική στον «Αναλφάβητο» του Φίτζεκ

Η αλήθεια είναι πως περίμενα να δω πώς θα χειριστεί ο συγγραφέας την γυναίκα πρωταγωνίστριά του, κάτι που έχει κάνει σε αρκετά βιβλία στο παρελθόν, αλλά όπως έγραψα και στην εισαγωγή μου, για εμένα ήταν η πρώτη επαφή μαζί του. Και ανακάλυψα πως ο Κώστας Κρομμύδας καταφέρνει να μπει μέσα στην ψυχοσύνθεση της πρωταγωνίστριάς του, κάνοντας τον αναγνώστη να ξεχνάει πως το βιβλίο είναι γραμμένο από άνδρα.

Ένα βιβλίο επίκαιρο, με γρήγορο ρυθμό, που συναρπάζει τον αναγνώστη!

Για το Books-cy.com,

Αντώνης Κατσαρός

ΕΔΩ το βιβλίο

ΕΔΩ το βιογραφικό του συγγραφέα

spot_img

Related articles

Παρουσίαση βιβλίου Λάκη Αργυρού “Εσύ για σένα”

Ο συγγραφέας Λάκης Αργυρού παρουσιάζει το βιβλίο του "Εσύ για σένα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευγνώμων. Πληροφορίες:

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γρηγόριου Βασιλειάδη στη Λευκωσία

Οι εκδόσεις iWrite και ο συγγραφέας Γρηγόριος Βασιλειάδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου, με τίτλο...

Harry Potter: Έρχεται τηλεοπτική σειρά, δείτε το πρώτο teaser

Είναι πλέον επίσημο: Έρχεται η τηλεοπτική σειρά του Harry Potter που εδώ και καιρό ακούγεται ότι βρίσκεται στα...

Νέα έκδοση: Μιχάλης Φωτίου – Όταν οι ορίζοντες στενεύουν

Το βιβλίο του Μιχάλη Φωτίου «Όταν οι ορίζοντες στενεύουν» παρουσιάζουν οι εκδόσεις Ανώνυμο. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ "ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ...