Μαρία Λάμπρου: «Αντλώ ενέργεια από την ανάγκη για δημιουργία και προσφορά»

Date:

Share post:

Η Life coach και συγγραφέας Μαρία Λάμπρου έχει κυκλοφορήσει δύο βιβλία μέχρι σήμερα, ενώ μοιράζει ατελείωτες συμβουλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βοηθώντας με τον δικό της τρόπο, όσους την ακολουθούν.

Το books-cy.com επικοινώνησε με τη συγγραφέα για να μάθει περισσότερα για τη δράση της!

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συνέντευξη.

Καλησπέρα και σε εσάς! Είναι χαρά μου να απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Σας ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία στη σελίδα σας.

Η πρώτη ερώτηση αφορά την ενέργεια που βγάζετε στις δραστηριότητές σας. Από που την αντλείτε;

Την ενέργεια μου την αντλώ από εσωτερικές πηγές. Την αντλώ από το ανήσυχό μου πνεύμα, την ανάγκη μου για εξέλιξη και αυτοπραγμάτωση, την ανάγκη για δημιουργία και προσφορά. Στην ουσία, αυτές οι ανάγκες δημιουργούν την ενέργεια, την οποία αξιοποιώ για να αισθάνομαι καλά μέσα μου.

Τι σας ώθησε στη συγγραφή των δύο βιβλίων σας, τα οποία έχουν και διαφορές μεταξύ τους, αφού το πρώτο αφορά ένα ψυχολογικό βοήθημα, ενώ το δεύτερο μία ιστορία προσωπικής ανάπτυξης και αναζήτησης;

Μπορεί αυτά τα δύο βιβλία να διαφέρουν ως προς το είδος, όμως σε γενικές γραμμές έχουν κοινό σκοπό να διαφωτίσουν τον άνθρωπο και να τον υποστηρίξουν να κάνει θετικές αλλαγές στη ζωή του. Πρώτα στην εσωτερική του πραγματικότητα και μετέπειτα στην εξωτερική.

Αρχικά, η ανάγκη μου να συνδέσω τις γνώσεις μου και να τις εντάξω σε ένα εννοιολογικό πλαίσιο που να ωθεί το άτομο σε θετικές αλλαγές ήταν η κύρια αιτία της συγγραφής του πρώτου μου βιβλίου.

Μετέπειτα, όταν αισθάνθηκα την απερίγραπτη χαρά που μπορεί να νιώσει κανείς αγγίζοντας ψυχές άλλων ανθρώπων, τότε αυτό το συναίσθημα έγινε η βαθύτερη και εντονότερη κινητήριος δύναμή μου.

Μεγάλο ρόλο έπαιξαν και οι σπουδές μου στην κλινική υπνοθεραπεία με ψυχοθεραπεία καθώς και η εκπαίδευση μου στο life coaching και στον νευρογλωσσικό προγραμματισμό.

Πού μπορεί να βρει κάποιος τα βιβλία σας;

Τα βιβλία μου μπορεί να τα ζητήσει κανείς από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς του σε Ελλάδα και Κύπρο ή να τα προμηθευτεί από την ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου Ευγνώμων είτε από την προσωπική μου ιστοσελίδα www.marialambrou.com

Μπορεί ακόμη να τα βρει στη σελίδα bookaro_ στο ίνσταγκραμ.

Πόσο καιρό σας πήρε η συγγραφή του «Μην πιστεύεις τις συμπτώσεις»; Συναντήσατε κάποια δυσκολία κατά τη συγγραφή του ή κατά την έκδοσή του;

Μου πήρε περίπου δύο χρόνια. Ευτυχώς δε συνάντησα κάποια δυσκολία. Το βιβλίο το έγραψα εντελώς αβίαστα. Αισθανόμουν έντονα την ανάγκη να μεταφέρω τις σκέψεις μου στην οθόνη του υπολογιστή λες και μια ανώτερη δύναμη μου αποκάλυπτε συνεχώς τη συνέχεια της ιστορίας. Κάθε φορά που έγραφα έμπαινα σε κατάσταση ύπνωσης. Έχανα την επικοινωνία με ό,τι συμβαίνει γύρω μου και ήμουν πλήρως εστιασμένη μέσα μου.

Πώς αντιδρά ο κόσμος που έχει διαβάσει το βιβλίο; Ποια είναι τα σχόλια τους;

Έχω συγκινηθεί αμέτρητες φορές από τα μηνύματα που έχω λάβει από τους αναγνώστες του βιβλίου μου. Έχω λάβει πολλά μηνύματα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, σε φβ, σε ίνσταγκραμ ή και προσωπικά. Αισθάνομαι τεράστια χαρά και ευγνωμοσύνη που κατάφερα να αγγίξω τις ψυχές τόσων ανθρώπων.

Ένα από τα σημεία που μου αρέσει (και συμφωνούμε απόλυτα) στο βιογραφικό σας, είναι το σημείο που λέτε πως η μάθηση είναι εξελισσόμενη διαδικασία και δεν τελειώνει ποτέ. Πείτε μας περισσότερα γι αυτό…

Έχω πολλά να πω περί του θέματος, αλλά θα αναφερθώ μονάχα σε μερικά σημεία στην προσπάθεια μου να μην μακρηγορήσω, αν και μου φαίνεται λιγάκι δύσκολο ένα τέτοιο εγχείρημα.

Η ζωή είναι από μόνη της ένα σχολείο. Δε σταματάμε ποτέ να διδασκόμαστε, είτε από προσωπικές εμπειρίες, είτε από άλλους ανθρώπους. Τα βιβλία είναι ένα σημαντικό μέσο καταγραφής γνώσεων και εμπειριών. Ακόμη κι αν αυτές οι «εμπειρίες» εμπίπτουν στο πλαίσιο του φανταστικού δεν παύουν να μας μεταφέρουν φιλοσοφίες ζωής, συναισθηματικές αντιδράσεις, προβληματισμούς, νέες ιδέες,  προσεγγίσεις σε διάφορα κοινωνικά, θρησκευτικά και επιστημονικά θέματα.

Η γνώση που υπάρχει γύρω μας συνεχώς πολλαπλασιάζεται, σε όλες τις θεματικές ενότητες. Κάποιες ιδέες καταρρίπτονται και τη θέση τους παίρνουν καινούριες. Έτσι και ο άνθρωπος που επιθυμεί να μαθαίνει χρειάζεται να έχει πάντα ανοιχτό μυαλό και να επιτρέπει στον εαυτό του να μαθαίνει και να ξεμαθαίνει για όλη του τη ζωή.

Η ανακάλυψη της γνώσης, της αλήθειας συμβαίνει στιγμιαία απλά για να δούμε την πραγματικότητα από ένα διαφορετικό φακό.

Θεωρώ πως τίποτα δεν είναι απόλυτα αληθές και με ενδιαφέρει να μπορώ να αντιληφθώ την πραγματικότητα μέσα από πολλούς και διαφορετικούς φακούς, μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις. Χρειάζεται να συνθέσουμε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου για να έχουμε το λευκό φως και για να γίνει αυτό απαιτείται πολυχρωμία. Έτσι και με τη γνώση που είναι σε μεγάλο ποσοστό άυλη, άπειρη και συνεχώς εξελισσόμενη, ίσως εάν μελετήσουμε πολυδιάστατα, τότε να καταφέρουμε να συλλάβουμε ένα πολύ μικρό μέρος της. Ίσως έτσι να εξελιχθούμε και εμείς μαζί της και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα πάρα πέρα για να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε νέα γνώση. Σκαλί με σκαλί προχωράει η γνώση, σκαλί με σκαλί προχωράει και η μάθηση. Μια εξελισσόμενη διαδικασία που δεν τελειώνει ποτέ.

Τι είδους βιβλία διαβάζετε και ποια βιβλία σας έχουν «σημαδέψει» στη ζωή σας;

Διαβάζω διάφορα ήδη αλλά συνήθως με κερδίζουν της ψυχολογίας, της φιλοσοφίας και κάποια λογοτεχνικά τα οποία μου προκαλούν προβληματισμούς που δεν μπορώ με τίποτα να προβλέψω την πλοκή τους.

Με σημάδεψε σίγουρα «Ο δρόμος , ο λιγότερο ταξιδεμένος, του Σκοτ Πεκ», ένα βιβλίο που διάβασα όταν ήμουν 19 ετών.

Κλείνοντας, θα ήθελα να μας αναφέρετε τα μελλοντικά σας σχέδια.

Θα συνεχίσω οπωσδήποτε να γράφω. Στην παρούσα χρονική περίοδο ξεκίνησα να  γράφω παιδικά βιβλία. Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω με την πιο εύπλαστη και ευαίσθητη ομάδα ανθρώπων, τα παιδιά. Ως εκπαιδευτικός, life coach και κλινική υπνοθεραπεύτρια, το θεωρώ καθήκον μου να προσπαθήσω να περάσω σε αυτά μέσα από τις ιστορίες μου σημαντικές αξίες ζωής και ενδυναμωτικά συναισθήματα που να μπορούν να υποστηρίξουν την καλλιέργεια του εσωτερικού τους κόσμου, την κοινωνικοσυναισθηματική τους ανάπτυξη, την πολύπλευρη εξέλιξη τους και την προάσπιση της ψυχικής τους υγείας.

Επίσης, θα συνεχίσω να δημιουργώ ηχητικά ύπνωσης και να τα διαθέτω στο κοινό μέσα από την ιστοσελίδα μου.

Θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι για την αποδοχή της πρόσκλησης. Η τελευταία παράγραφος είναι δική σας, μπορείτε να κλείσετε τη συνέντευξή μας με όποιον τρόπο θέλετε εσείς.

Σας ευχαριστώ και πάλι για τη φιλοξενία. Εάν κάποιος θελήσει να μάθει περισσότερα για εμένα μπορεί να επισκεφτεί τις ιστοσελίδες μου:

www.upgrade-your-self.com

www.marialambrou.com

Θα κλείσω με δύο μικρές μα σημαντικές υπενθυμίσεις:

Α)Η σχέση με τον εαυτό μας αποτελεί το σημαντικότερο θεμέλιο για όλες τις άλλες μας σχέσεις.

Β)Να θυμάσαι να σε αγαπάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αυτή είναι η σημαντικότερη βάση για την προσωπική σου ανάπτυξη και το προαπαιτούμενο βήμα για οποιαδήποτε θετική αλλαγή.

spot_img

Related articles

5 προτάσεις κλασικής λογοτεχνίας Ρώσων συγγραφέων

Επιλέγουμε βιβλία Ρώσων συγγραφέων που είναι κλασικά στο είδος τους και πρέπει να υπάρχουν στις βιβλιοθήκες μας: 1. Πόλεμος...

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ: Ραδιοφωνική εκπομπή αφιερωμένη στο Βιβλίο, τη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό

Ο Ανδρέας Καπανδρέου και η Μαρία Κούβαρου φιλοξενούν συγγραφείς και ανθρώπους του πολιτισμού. Παρουσιάζουν γνωστά βιβλία και σχολιάζουν...

Έκο: “Είναι ανόητο να πιστεύει κανείς ότι πρέπει να διαβάζει όλα τα βιβλία που αγοράζει”

Ο Ουμπέρτο Έκο, ο οποίος είχε στην κατοχή του 50.000 βιβλία, είχε να πει τα εξής για τις...

Τριάντα τρία & τρία [33+3]: ποιητική συλλογή της Μαρίας Κούβαρου

«Τριάντα τρία και τρία» ονομάζεται η νέα συλλογή ποιημάτων της Μαρίας Κούβαρου που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κενό...