Νέα έκδοση: Μιχάλης Φωτίου – Όταν οι ορίζοντες στενεύουν

Date:

Share post:

Το βιβλίο του Μιχάλη Φωτίου «Όταν οι ορίζοντες στενεύουν» παρουσιάζουν οι εκδόσεις Ανώνυμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ

“ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ”

Ο Ευαγόρας ήρθε στη ζωή σε καιρούς δύσκολους, τον καιρό της αγγλοκρατίας. Ο ιδιαίτερος του σωματότυπος όρισε τον πρωταθλητισμό σαν πρώτο στόχο της ζωής του. Ο χαρακτήρας του μέστωσε μέσα στις δυσκολίες της μεσοπολεμικής Κύπρου. Οι μεγάλες του προσδοκίες για μετανάστευση στην Αγγλία όπου ονειρευόταν να πετύχει κοινωνική και οικονομική ανέλιξη, τον οδήγησαν να καταταγεί στο Κυπριακό Σύνταγμα.

Ανδρώθηκε μέσα απ’ τη φρίκη του πολέμου και γλύτωσε τον θάνατο στις μάχες της ερήμου, μα κέρδισε μια μόνιμη αναπηρία που τον σημάδεψε. Η ανικανότητά του να τηρήσει τον όρκο στη μάνα του πριν ξεψυχήσει, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, και που μετέτρεψε τη θέλησή του για ζωή σε αποδοχή μιας ολοκληρωτικής ήττας…

Αυτή είναι η ιστορία του Ευαγόρα, που γεννημένος στις αρχές του 20ου αιώνα στις φτωχογειτονιές της Σκάλας, κοντά στον μικρό τουρκομαχαλά, είδε τους πλατιούς ορίζοντες που εκείνος είχε χαράξει, να στενεύουν από την ίδια τη ζωή. Το βιβλίο ακολουθά τη ζωή του από τη 10ετία του ’20 μέχρι και τη 10ετία του ’60, καθώς και τα ιστορικά και πολιτικά δρώμενα της εποχής. Περιέχει επίσης, ενδιαφέρουσες πληροφορίες και περιγραφές της παλιάς πόλης της Λάρνακας, που φέρνουν στον αναγνώστη εικόνες μιας άλλης εποχής».

spot_img

Related articles

Παρουσίαση βιβλίου Λάκη Αργυρού “Εσύ για σένα”

Ο συγγραφέας Λάκης Αργυρού παρουσιάζει το βιβλίο του "Εσύ για σένα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευγνώμων. Πληροφορίες:

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γρηγόριου Βασιλειάδη στη Λευκωσία

Οι εκδόσεις iWrite και ο συγγραφέας Γρηγόριος Βασιλειάδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου, με τίτλο...

Harry Potter: Έρχεται τηλεοπτική σειρά, δείτε το πρώτο teaser

Είναι πλέον επίσημο: Έρχεται η τηλεοπτική σειρά του Harry Potter που εδώ και καιρό ακούγεται ότι βρίσκεται στα...

Μ. Μαλλούρης: “Ότι έχω γράψει είμαι εγώ”

Ο Μάριος Μαλλούρης κυκλοφορεί το βιβλίο του με τίτλο "Λάχεση" και το books-cy.com επικοινώνησε με τον συγγραφέα για...