Πολιτιστικό έργο στους Καπέδες κινδυνεύει να ναυαγήσει, λέει ο Φιλελεύθερος

Date:

Share post:

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο και την Μαρία Παναγιώτου, το Πολιτιστικό Κέντρο που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στους Καπέδες και την πρώην κατοικία του Βαλεντίνου Χαραλάμπους, πάει προς… ναυάγιο.

Αναλυτικά:

Η πρώην κατοικία του Βαλεντίνου Χαραλάμπους στους Καπέδες αποτελεί μέρος του μεγάλου πολιτιστικού χώρου που πρόκειται να γίνει από το Celadon Centre for the Arts.

Η χρηματοδότηση από το υφυπουργείο Τουρισμού, για μεγάλη ανάπτυξη πολιτιστικού χώρου πολλαπλών χρήσεων στους Καπέδες, κινδυνεύει να χαθεί λόγω του ότι η Πολεοδομία βρίσκεται υπό αναδιάρθωση ενόψει της έναρξης της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αδυνατεί να εξετάσει την αίτηση για πολεοδομική άδεια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Celadon Centre for the Arts. Τα σχέδια προβλέπουν την αξιοποίηση της κατοικίας που ανήκε παλιά στον κεραμίστα Βαλεντίνο Χαραλάμπους και τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου με χώρους φιλοξενίας για καλλιτέχνες, καθώς και την οργάνωση εργαστηρίων, εκθέσεων, συνεδρίων, παραστάσων κ.ά.

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υφυπουργείου Τουρισμού για την αναβίωση ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών, που ανακοινώθηκε στις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, στοχεύει στην αναζωογόνηση αυτών των περιοχών μέσω, μεταξύ άλλων, του πολιτιστικού τουρισμού. Ωστόσο, όπως εξηγούν μέλη του ΜΚΟ, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της χρηματοδότησης, η υπάρχουσα πολεοδομική άδεια έπρεπε να αλλάξει: Ο λόγος είναι ότι προνοούνται πέντε ανεξάρτητες μονάδες, οι οποίες αποσκοπούν στη δημιουργία εισοδήματος από ενοικιάσεις για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του ΜΚΟ και την παροχή κατοικιών σε καλλιτέχνες για μια χρονική περίοδο.

Διαβάστε περισσότερα…

Το Yφυπουργείο Τουρισμού όμως δεν δέχεται μικτή χρήση χώρων, επομένως η αίτηση σχεδιασμού έπρεπε να διαφοροποιηθεί για άδεια πολιτιστικού χώρου πολλαπλών χρήσεων και να υποβληθεί μαζί με την αίτηση χρηματοδότησης μέχρι τις 30/06/24, διαφορετικά η χρηματοδότηση θα απορριφθεί.

spot_img

Related articles

«ΔΩΜΑΤΙΑ»: Ο νέος χώρος δημιουργίας και στήριξης γυναικών καλλιτεχνών στο ΚΤΗΡΙΟΝ 53

Το ΚΤΗΡΙΟΝ 53, ένα σημαντικό κέντρο για τις πειραματικές τέχνες στη Λευκωσία, παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών...

«Είμαστε ένας λαός παράξενος και μαζoxιστής»

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το παρακάτω απόσπασμα από το βιβλίο του Αλέκου Σακελάριου «Τότε που οι άνθρωποι γελούσαν»; Είμαστε...

Γεωργία Καραολή: «Σχεδόν όλα στο βιβλίο μου σχετίζονται με αληθινά γεγονότα»

Το πρώτο βιβλίο της Γεωργίας Καραολή μας κέντρισε το ενδιαφέρον και αφού το διαβάσαμε (ΕΔΩ η κριτική μας),...

Πεπρωμένο σε αναμονή

Ένα σύγχρονο γλυπτό, μια εικόνα πολύχρονης αναμονής πριν την ειρήνη, είναι το σκηνικό που δημιούργησε ο Δημήτρης Αληθεινός...