Προκηρύχτηκε το Πρόγραμμα «Πολιτιστική Αποκέντρωση 2023»

Date:

Share post:

Την προκήρυξη του Προγράμματος «Πολιτιστική Αποκέντρωση» για το έτος 2023 ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση της Πολιτιστικής Αποκέντρωσης μέσα από μία σειρά ποιοτικών δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν σε κοινότητες της υπαίθρου. 

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου. (Τμήμα Νεότερου & Σύγχρονου Πολιτισμού → Προγράμματα)

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 10η Φεβρουαρίου 2023.

Δικαιούχοι είναι φορείς ή φυσικά Πρόσωπα, δηλαδή καλλιτέχνες ή γενικότερα πολιτιστικοί δημιουργοί ή πολιτιστικοί φορείς/ οργανισμοί που έχουν έρθει σε επαφή με συγκεκριμένη κοινότητα ή κοινότητες που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν την προτεινόμενη δράση, καθώς επίσης κοινοτικά συμβούλια που έχουν έρθει σε επαφή με καταξιωμένους και ταλαντούχους καλλιτέχνες, πνευματικούς ανθρώπους, πολιτιστικούς παράγοντες, οργανισμούς κ.ο.κ. κι έχουν καταρτίσει πρόταση η οποία θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στις δράσεις.

Φορείς ή φυσικά πρόσωπα που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης τα τελευταία δυο συνεχόμενα έτη, δεν είναι επιλέξιμοι.

Οι προτάσεις που υποβάλλονται εξετάζονται και αξιολογούνται από τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από δυο εκπροσώπους των Πολιτιστικών Υπηρεσιών (έναν Ανώτερο Μορφωτικό Λειτουργό, έναν Μορφωτικό Λειτουργό) και εξωτερικό αξιολογητή. 

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις. 

spot_img

Related articles

Παρουσίαση βιβλίου Λάκη Αργυρού “Εσύ για σένα”

Ο συγγραφέας Λάκης Αργυρού παρουσιάζει το βιβλίο του "Εσύ για σένα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευγνώμων. Πληροφορίες:

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γρηγόριου Βασιλειάδη στη Λευκωσία

Οι εκδόσεις iWrite και ο συγγραφέας Γρηγόριος Βασιλειάδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου, με τίτλο...

Harry Potter: Έρχεται τηλεοπτική σειρά, δείτε το πρώτο teaser

Είναι πλέον επίσημο: Έρχεται η τηλεοπτική σειρά του Harry Potter που εδώ και καιρό ακούγεται ότι βρίσκεται στα...

Νέα έκδοση: Μιχάλης Φωτίου – Όταν οι ορίζοντες στενεύουν

Το βιβλίο του Μιχάλη Φωτίου «Όταν οι ορίζοντες στενεύουν» παρουσιάζουν οι εκδόσεις Ανώνυμο. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ "ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ...