Προκηρύχτηκε το Πρόγραμμα «Πολιτιστική Αποκέντρωση 2023»

Date:

Share post:

Την προκήρυξη του Προγράμματος «Πολιτιστική Αποκέντρωση» για το έτος 2023 ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση της Πολιτιστικής Αποκέντρωσης μέσα από μία σειρά ποιοτικών δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν σε κοινότητες της υπαίθρου. 

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου. (Τμήμα Νεότερου & Σύγχρονου Πολιτισμού → Προγράμματα)

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 10η Φεβρουαρίου 2023.

Δικαιούχοι είναι φορείς ή φυσικά Πρόσωπα, δηλαδή καλλιτέχνες ή γενικότερα πολιτιστικοί δημιουργοί ή πολιτιστικοί φορείς/ οργανισμοί που έχουν έρθει σε επαφή με συγκεκριμένη κοινότητα ή κοινότητες που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν την προτεινόμενη δράση, καθώς επίσης κοινοτικά συμβούλια που έχουν έρθει σε επαφή με καταξιωμένους και ταλαντούχους καλλιτέχνες, πνευματικούς ανθρώπους, πολιτιστικούς παράγοντες, οργανισμούς κ.ο.κ. κι έχουν καταρτίσει πρόταση η οποία θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στις δράσεις.

Φορείς ή φυσικά πρόσωπα που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης τα τελευταία δυο συνεχόμενα έτη, δεν είναι επιλέξιμοι.

Οι προτάσεις που υποβάλλονται εξετάζονται και αξιολογούνται από τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από δυο εκπροσώπους των Πολιτιστικών Υπηρεσιών (έναν Ανώτερο Μορφωτικό Λειτουργό, έναν Μορφωτικό Λειτουργό) και εξωτερικό αξιολογητή. 

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις. 

spot_img

Related articles

5 προτάσεις κλασικής λογοτεχνίας Ρώσων συγγραφέων

Επιλέγουμε βιβλία Ρώσων συγγραφέων που είναι κλασικά στο είδος τους και πρέπει να υπάρχουν στις βιβλιοθήκες μας: 1. Πόλεμος...

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ: Ραδιοφωνική εκπομπή αφιερωμένη στο Βιβλίο, τη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό

Ο Ανδρέας Καπανδρέου και η Μαρία Κούβαρου φιλοξενούν συγγραφείς και ανθρώπους του πολιτισμού. Παρουσιάζουν γνωστά βιβλία και σχολιάζουν...

Έκο: “Είναι ανόητο να πιστεύει κανείς ότι πρέπει να διαβάζει όλα τα βιβλία που αγοράζει”

Ο Ουμπέρτο Έκο, ο οποίος είχε στην κατοχή του 50.000 βιβλία, είχε να πει τα εξής για τις...

Τριάντα τρία & τρία [33+3]: ποιητική συλλογή της Μαρίας Κούβαρου

«Τριάντα τρία και τρία» ονομάζεται η νέα συλλογή ποιημάτων της Μαρίας Κούβαρου που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κενό...