Τα audiobooks μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας!

Date:

Share post:

Τα audiobooks (ή ηχητικά βιβλία) μπαίνουν στη ζωή μας όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, αφού ο χρόνος που περνάμε σε αυτοκίνητα/μέσα μεταφοράς και ο ρυθμός της ζωής μας, έχει αυξηθεί για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε.

Η αλήθεια είναι πως, μέχρι πριν από λίγο καιρό, είχαμε πρόβλημα να εντοπίσουμε ελληνικά audiobooks και αναγκαστικά ακούγαμε μόνο αγγλικά. Κάτι που δεν ήταν απαραίτητα κακό, αφού βελτιώσαμε (κατά πολύ) τα αγγλικά μας, αλλά πλέον υπάρχουν και ελληνικές εφαρμογές που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία.

Τo books-cy.com εντόπισε κάποιες και σας τις παρουσιάζει:

JukeBooks

Το JukeBooks λειτουργεί με συνδρομή. Πληρώνεις είτε €9,99 το μήνα, είτε περίπου 60 ευρώ για τον πρώτο χρόνο, αφού έχει προσφορά με μειωμένη τιμή στο 50%. Με τη συνδρομή έχεις πρόσβαση στην πλούσια συλλογή του JukeBooks, με μία πληθώρα βιβλίων από όλα τα είδη. Από παιδικά, μέχρι θρίλερ και μυστηρίου. Περιέχει βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιο, Διόπτρα, Μίνωα, Καστανιώτη, Κλειδάριθμο, Ίκαρο, Key Books, Κάκτος, Anubis και πολλά άλλα.

Bookvoice

Το Bookvoice λειτουργεί διαφορετικά, αφού ουσιαστικά αγοράζεται το βιβλίο που θέλετε να ακούσετε στην εφαρμογή του. Πλούσια συλλογή και εδώ, με βιβλία από τις εκδόσεις Πατάκη, Μεταίχμιο, Κάκτος, Κλειδάριθμος, Διόπτρα, Εν Πλω, Λιβάνη, Παπαδημητρίου, Πορφύρα, Αίολος, Οξύ, Anubis κ.α.

Auvril

Το Auvril αρχικά σας δίνει δύο βιβλία δωρεάν με την εγγραφή σας. Από εκεί και πέρα, λειτουργεί όπως το Bookvoice, αγοράζοντας δηλαδή το βιβλίο που επιθυμείτε να ακούσετε. Υπάρχουν λογοτεχνικά βιβλία, αυτοβελτίωσης, αρχαίων ελλήνων κ.α.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποιες ιστοσελίδες που προσφέρουν δωρεάν ελληνικά e-books. Για παράδειγμα το ebooks4greeks.gr ή το openbook.gr.

Τέλος, υπάρχει και το GReads το οποίο ηχογραφεί αποσπάσματα από καινούρια και κλασικά βιβλία. Σκοπός του είναι να μας φέρει πιο κοντά στο αυθεντικό έργο και στην απόλαυση της ολοκληρωμένης ανάγνωσής του, για ακόμα περισσότερο διάβασμα.

Πείτε μας στα σχόλια, ποια είναι η γνώμη σας για τα audiobooks και ποια εφαρμογή χρησιμοποιείτε;

spot_img

Related articles

Παρουσίαση βιβλίου Λάκη Αργυρού “Εσύ για σένα”

Ο συγγραφέας Λάκης Αργυρού παρουσιάζει το βιβλίο του "Εσύ για σένα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευγνώμων. Πληροφορίες:

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γρηγόριου Βασιλειάδη στη Λευκωσία

Οι εκδόσεις iWrite και ο συγγραφέας Γρηγόριος Βασιλειάδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου, με τίτλο...

Harry Potter: Έρχεται τηλεοπτική σειρά, δείτε το πρώτο teaser

Είναι πλέον επίσημο: Έρχεται η τηλεοπτική σειρά του Harry Potter που εδώ και καιρό ακούγεται ότι βρίσκεται στα...

Νέα έκδοση: Μιχάλης Φωτίου – Όταν οι ορίζοντες στενεύουν

Το βιβλίο του Μιχάλη Φωτίου «Όταν οι ορίζοντες στενεύουν» παρουσιάζουν οι εκδόσεις Ανώνυμο. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ "ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ...