Τίνα Μιχαηλίδου: «Η ενέργειά μου οφείλεται στο ότι θέλω να βοηθάω ανθρώπους»

Date:

Share post:

Η Τίνα Μιχαηλίδου με το τελευταίο της βιβλίο «Του (α)κατάλληλου το χάλι… το ποδοπάτησα με χάρη» τράβηξε την προσοχή του books-cy.com και επικοινωνήσαμε με τη συγγραφέα ώστε να μάθουμε περισσότερα, τόσο για το ίδιο το βιβλίο, όσο και για την υπόλοιπη… δράση!

Αναλυτικά:

Καλησπέρα Τίνα! Πέρασαν δυόμιση χρόνια από την προηγούμενη συνέντευξή μας (Αύγουστος του 2020) στα οποία έχουν αλλάξει τόσα μα τόσα πολλά πράγματα… Με λίγα λόγια, πώς θα περιέγραφες τα όσα ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια;

«Πέρασαν κιόλας δυόμιση χρόνια; Απίστευτο!

Έχουν αλλάξει τόσα πολλά πράγματα στη ζωή μου, αλλά και στις ζωές όλων μας με την πανδημία που περάσαμε που δεν ξέρω από πού να το πιάσω και πού να το αφήσω.

Αυτά που ζήσαμε τα αποκαλώ λίγο τραγικά, διότι δεν ήταν και ευχάριστες αυτές οι καταστάσεις στις οποίες ζούσαμε. Θα μου πεις γιατί τώρα έχουν φτιάξει τα πράγματα;

Δυστυχώς, τα πράγματα δεν έχουν φτιάξει μιας και στις ειδήσεις δεν ακούμε και τίποτα ευχάριστο.

Όμως, είχε και κάποια καλά στοιχεία η πανδημία πέρα από τα αρνητικά της».

Το σημαντικότερο στοιχείο, είναι η κυκλοφορία του τρίτου βιβλίου σου. Μίλησέ μας γι αυτό, με τι καταπιάνεται αυτή τη φορά;

«Κατά τη διάρκεια της πρώτης πανδημίας είχε κυκλοφορήσει το πρώτο μου βιβλίο, το οποίο πλέον ανήκει στην κατηγορία των Best Seller.

Μετά κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο μου, που ήταν Ημερολόγιο – έχει εξαντληθεί και δεν κυκλοφορεί πλέον- και τώρα είμαστε στο τρίτο μου βιβλίο από τις Εκδόσεις Διάνοια, το οποίο ανήκει στην κατηγορία της αυτοβελτίωσης και είναι Σημειωματάριο.

Αυτή τη φορά καταπιάνεται με δικά μου quotes ή quotes του μπαμπά μου που ήταν ο Ανδρέας Π.Μιχαηλίδης (Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών) και πάντα μου έδινε μαθήματα για τις σχέσεις σε συνδυασμό με την Καρδιολογία.

Τα quotes του, είναι και φόρος τιμής από εμένα για εκείνον καθώς δεν είναι πλέον στη ζωή.

Ήθελα μια κοπέλα ή ένα αγόρι να διαβάζει τα quotes μας & δίπλα να σημειώνει ό,τι θέλει!

Να καταγράφει αυτά που αισθάνεται & να παίρνει δύναμη και από τα δικά μας quotes!!»

Τι σε ώθησε στη συγγραφή του; Ακολούθησες διαφορετική διαδικασία από το προηγούμενο και αν ναι, ποια ήταν αυτή;

«Η διαδικασία ήταν ίδια, δεν άλλαξε κάτι.

Απλά μου βγήκαν πολύ αυθόρμητα τα quotes τα δικά μου, μέσα από τα κείμενα που γράφω 11 χρόνια και έτσι θέλησα να τα κάνω Σημειωματάριο».

Πόσο καιρό πήρε η συγγραφή του;

«Ούτε μήνα, ουσιαστικά ήταν έτοιμα και απλά φτιάξαμε τη δομή στο πως θα μπουν».

Εκτός του βιβλίου, έχεις και πολλές άλλες ασχολίες, μία από αυτές είναι η σειρά των βίντεο με τον πολύ έξυπνο τίτλο «Τίνα ΛΕΜΕ». Μίλησέ μας γι αυτήν, πως προέκυψε, με τι ασχολείται και πώς την έχει υποδεχτεί ο κόσμος μέχρι τώρα…

«Πριν καιρό – παίζει να είναι 2-3 χρόνια – είχα βρεθεί καλεσμένη σε μια εκπομπή και από τότε με την Ξένια έχουμε γίνει φίλες.

Μου είχε κάνει πρόταση για εκπομπή, αλλά τότε το timing δεν ήταν σωστό.

Φέτος, τα καταφέραμε και δημιουργήσαμε την εκπομπή «Τίνα ΛΕΜΕ», την οποία μπορεί να τη δει κάνεις σε διάφορα κανάλια, αλλά και στο Youtube.

Στην εκπομπή μιλάω για θέματα σχέσεων, χωρισμών, ψυχολογίας, καθώς και για θέματα φρονιστών που φροντίζουν ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.

Ο κόσμος την έχει υποδεχτεί με αγάπη και τους αρέσει πάρα πολύ.

Στην αρχή είχα απίστευτο άγχος και είχε φανεί στο πρώτο επεισόδιο, όμως στα επόμενα επεισόδια το άγχος έφυγε και έγινα η Τίνα που όλοι ξέρουν που έχει χιούμορ, που τραγουδάει, χορεύει και δίνει συμβουλές.

Είναι φοβερή εμπειρία και ανυπομονώ για τη συνέχεια των εκπομπών».

Σε μία άλλη ενέργεια, το πρώτο σου βιβλίο «Και μη χειρότερα» κυκλοφορεί και πάλι στην Κύπρο. Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες γι αυτό, τόσο για το ίδιο το βιβλίο, όσο και για το πώς μπορεί κάποιος να το βρει.

«Το «Και Μη Χειρότερα!» μπορεί να το βρει κάποιος ξανά στην Πατρίδα μου, την Κύπρο μέσα από το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο «Book-άρω» και δε σου κρύβω ότι έχω χαρεί απίστευτα που για δεύτερη φορά κυκλοφορεί στην Κύπρο».

Από όσο έχω αντιληφθεί, είσαι ένα πολύ δραστήριο άτομο, που βάζει αρκετές ώρες δουλειάς στα project που αναλαμβάνει. Από που αντλείς αυτή την ενέργεια;

«Πραγματικά δεν ξέρω από πού αντλώ αυτή την ενέργεια.

Ίσως είναι και ένα είδος ψυχοθεραπείας μετά από εκείνον τον χωρισμό μου που μου βγήκε σε δημιουργία και συνέχισα να το κάνω.

Στα 4 χρόνια που είχα τον μπαμπά μου άρρωστο και μετά που τον έχασα μου βγήκε ξανά αυτή η δημιουργία.

Θεωρώ πως η ενέργειά μου οφείλεται στο ότι θέλω να βοηθάω ανθρώπους και να τους κάνω να χαμογελάνε πάντα αληθινά, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές τους».

Στην προηγούμενη συνέντευξη μας είχες πει πώς δε δίνεις σημασία στα όσα λέει ο κόσμος για τη δουλειά σου. Ισχύει και σήμερα αυτό;

«Ισχύει ακόμα.

Ποτέ δε δίνω σημασία για όσα λένε για μένα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακούσει κάτι, γιατί προφανώς αν λένε κάτι, το λένε πίσω από την πλάτη μου.

Αλλά, προσωπικά ποτέ δε με ένοιαζε τι θα πει ο καθένας.

Ο καθένας μπορεί να πει για τον κάθε άνθρωπο αυτά που θέλει να πει, είτε ισχύει, είτε όχι.

Το θέμα είναι ότι αυτοί που τα λένε δεν ασχολούνται καθόλου με τη δική τους ζωή και ασχολούνται με τις ζωές των άλλων».

Κλείνοντας, θα ήθελα να σου ζητήσω να μας αναφέρεις τι άλλο έρχεται από εσένα; Νέες εκπλήξεις;

«Έρχεται το τέταρτο βιβλίο τον Φεβρουάριο και επίσης συνεχίζω το φιλανθρωπικό μου έργο μέσα από την collection που έχω δημιουργήσει, την οποία μπορεί να την αναζητήσει κάποιος στο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο «By the Book».

Με τον νέο χρόνο θα έρθουν νέα πράγματα & νέες εκπλήξεις που ακόμα δεν μπορώ να τις αποκαλύψω!»

Θέλω να σε ευχαριστήσω και πάλι για την αποδοχή της πρόσκλησης γι αυτή τη συνέντευξη. Όπως και την προηγούμενη φορά, η τελευταία παράγραφος είναι δική σου…

«Θέλω να σε ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για αυτή την συνέντευξη, όπως και την προηγούμενη φορά απόλαυσα τις ερωτήσεις σου!

Εύχομαι να τα πούμε σύντομα από κοντά στην Πατρίδα μας, την Κύπρο και φυσικά εύχομαι κάθε επιτυχία στο υπέροχο site σου!!!»

spot_img

Related articles

5 προτάσεις κλασικής λογοτεχνίας Ρώσων συγγραφέων

Επιλέγουμε βιβλία Ρώσων συγγραφέων που είναι κλασικά στο είδος τους και πρέπει να υπάρχουν στις βιβλιοθήκες μας: 1. Πόλεμος...

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ: Ραδιοφωνική εκπομπή αφιερωμένη στο Βιβλίο, τη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό

Ο Ανδρέας Καπανδρέου και η Μαρία Κούβαρου φιλοξενούν συγγραφείς και ανθρώπους του πολιτισμού. Παρουσιάζουν γνωστά βιβλία και σχολιάζουν...

Έκο: “Είναι ανόητο να πιστεύει κανείς ότι πρέπει να διαβάζει όλα τα βιβλία που αγοράζει”

Ο Ουμπέρτο Έκο, ο οποίος είχε στην κατοχή του 50.000 βιβλία, είχε να πει τα εξής για τις...

Τριάντα τρία & τρία [33+3]: ποιητική συλλογή της Μαρίας Κούβαρου

«Τριάντα τρία και τρία» ονομάζεται η νέα συλλογή ποιημάτων της Μαρίας Κούβαρου που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κενό...