Βασίλης Μαλισιόβας – Πέτρος ∆ημητρακόπουλος: «Περί ευχών»

Date:

Share post:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΛΙΣΙΟΒΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Περί ευχών

Tι και γιατί ευχόµαστε σε κάθε περίσταση

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Όλα χωρούν σε αυτό το βιβλίο, σε αυτό το «γενναιόδωρο κουτί» των ευχών. Όποια σελίδα κι αν ξεφυλλίσεις, σε όποιο σηµείο ή «γωνιά» κι αν πέσει βιαστικά το βλέµµα, µια ευχή θα λάµψει, φωτίζοντας και ανακαλώντας µια βιωµένη προσωπική στιγµή της ζωής. Με µια τέτοια ωραιότατη συλλογή «περιστασιακών» ευχών ανά χείρας, κάθε αναγνώστης/τρια δεν µαθαίνει µόνο «τα των ευχών», αλλά ξαναζεί τη ζωή του/της µέσα από αυτές. Η γλώσσα βεβαίως είναι και βίωµα, είναι και ανάµνηση, και ειδικώς οι ευχές, όπως πάλι επισηµαίνουν οι συγγραφείς, ωσάν να περιέχουν µια µαγική µεταµορφωτική δύναµη, τείνουν να διαδραµατίζουν τον ρόλο «λεκτικών πράξεων», «να δηµιουργούν πραγµατικότητα διά του λόγου τους». Πες µιαν ευχή κι έγινε, όπως θα έλεγε περίπου και ένα γνωστό τραγουδάκι. Πέραν του ότι πολλές ευχές, ειδικώς στις ευχάριστες στιγµές της ζωής, εκφέρονται και τραγουδιστά, αντηχούν δηλαδή ως ευάρεστη και καλόηχη «επωδός», διαµορφώνοντας την επιθυµητή ατµόσφαιρα για ευχοµένους και αντευχοµένους.

                                                                                      Από τον πρόλογο του Πέτρου Χριστοφιλίδη

Χαρακτηριστικά έκδοσης:

…………………………………………………………………

Εξώφυλλο: Μαλακό, σχήµα: 14×21, σελίδες: 192
isbn:
978-960-547-415-7, κωδικός: 30814

Λιανική τιμή: 11,23 / 11,90€ με φπα

Βιογραφικά:

Ο Βασίλης Μαλισιόβας γεννήθηκε το 1970 στη Μαρκινιάδα Άρτας. Σπούδασε κλασική φιλολογία και κοινωνική θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών. Ως ερευνητής έχει συνεργαστεί –µεταξύ άλλων– µε το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης (ΜΕΛΤ) και το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ). Ως διορθωτή-επιµελητή κειµένων τον έχουν εµπιστευθεί πολλές εφηµερίδες, περιοδικά, εκδοτικοί οίκοι, µεταξύ των οποίων το Κέντρο Λεξικολογίας. Έχει συγγράψει, επίσης, το βιβλίο «Κάτσε να σου µολογήσω  – Ηπειρώτικες ιστορίες από το παρελθόν που µιλούν στο παρόν» (εκδ. Αλεξάνδρεια, 2020).

Εργάζεται ως επιµελητής εκδόσεων.

Ο Πέτρος Δηµητρακόπουλος γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Σπούδασε φιλολογία µε ειδίκευση στη γλωσσολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών.

Είναι κάτοχος µεταπτυχιακών τίτλων σε «Διαπολιτισµική Επικοινωνία» και «Δηµόσιο Δίκαιο & Δηµόσια Πολιτική». Έχει συνεργαστεί ως λεξικογράφος µε το Κέντρο Λεξικολογίας. Από το 2006 υπηρετεί ως φιλόλογος στη δηµόσια δευτεροβάθµια εκπαίδευση.

spot_img

Related articles

5 προτάσεις κλασικής λογοτεχνίας Ρώσων συγγραφέων

Επιλέγουμε βιβλία Ρώσων συγγραφέων που είναι κλασικά στο είδος τους και πρέπει να υπάρχουν στις βιβλιοθήκες μας: 1. Πόλεμος...

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ: Ραδιοφωνική εκπομπή αφιερωμένη στο Βιβλίο, τη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό

Ο Ανδρέας Καπανδρέου και η Μαρία Κούβαρου φιλοξενούν συγγραφείς και ανθρώπους του πολιτισμού. Παρουσιάζουν γνωστά βιβλία και σχολιάζουν...

Έκο: “Είναι ανόητο να πιστεύει κανείς ότι πρέπει να διαβάζει όλα τα βιβλία που αγοράζει”

Ο Ουμπέρτο Έκο, ο οποίος είχε στην κατοχή του 50.000 βιβλία, είχε να πει τα εξής για τις...

Τριάντα τρία & τρία [33+3]: ποιητική συλλογή της Μαρίας Κούβαρου

«Τριάντα τρία και τρία» ονομάζεται η νέα συλλογή ποιημάτων της Μαρίας Κούβαρου που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κενό...